Bottega Veneta’s Resort 2014

Comments (0) Inspiration, Musthaves

Artikel-30-19-mei-2013-Foto-5-1050x672

Designer Tom Maier opende woensdag onder de naam van modehuis Bottega Veneta woensdag het resort seizoen, met een aantrekkelijke kledinglijn. Items van lichtgewicht in overvloed. Een uitzonderlijk lange winter heeft ons maanden lang gedwongen wollen kleding te dragen, waarin veel wijd vallende sweaters waren op genomen.

Een beknopte show, waarin de jaren 20 look hoge prioriteit kreeg, bestond uit comfortabele jurkjes, rokken en truien zo licht als veren die de filosofie van het merk Bottega Veneta als geen ander beaamden. We zagen katoenen poplin jurken met wijde mouwen en knopen ter hoogte van de taille, wat deed denken aan het idee dat je een simpel stuk stof had gepakt en het om jezelf heen hebt gewikkeld. Dat moet wel heerlijk zitten, toch?!

Loose-fitted jurken zijn bedekt met matte pailletten, bedrukt met een breed kleurenpallet. Denk aan de keuren rood, oranje en andere koralen. Ze zijn aan de zijkanten open gesneden en verbonden met banden in bijpassende stroken stof.

Verschillende items, waaronder een diep blauwe zomerjurk en een off-white shirt, zijn versierd met hand-cut kant. Ook zien we grafische prints, gehaakte overlays gedept in diep rode kleuren. Hetzelfde geldt voor de dip dye ivoor truien met lange mouwen. Misschien is deze trend een gevolg van de onlangs geopende tentoonstelling “Punk: Chaos to Couture” in het NYC MET-museum?!

Wat we vooral veel terug zagen in de Resort collectie van het modehuis is het accent dat op de taille wordt gelegd. Niet alleen aan de hand van de geknoopte jurken, maar ook van hoge plooi rokken die slank beginnen (uiteraard in de taile) en wijd uiteenlopen tot aan de knie.

De schoenen in het verhaal zijn zeer mannelijk: gemakkelijk te dragen en vooral laag bij de grond. Wat natuurlijk volledig aansluit bij de rest van de collectie. Alles draait om comfortabel en simplicity!

Artikel 30 - 19 mei 2013 - Foto 4 Artikel 30 - 19 mei 2013 - Foto 3 Artikel 30 - 19 mei 2013 - Foto 2 Artikel 30 - 19 mei 2013 - Foto 1

Bron: http://www.vogue.com/

Geef een reactie