Get the look: Daisy uit The Great Gatsby

Comments (0) Fashion, Inspiration

Artikel-29-19-mei-2013-Foto-4

Naar aanleiding van de film premiere: The Great Gatsby, kunnen we absoluut een nieuwe trend aan het daglicht brengen: the Roaring Twenties are back! De sieraden, de jurken, het verhaal: romantischer kan het niet. Laten we voorop stellen dat het verhaal nog romantischer werd door de Romeo en Julia van het verhaal, Carey Mulligan en Leonardo DiCaprio.

De stijl die in die tijd gedragen werd, is een overweldigend decadente en extravagante vorm die we hedendaags (helaas) niet meer terug zien. Op Gatsby’s feest is men nooit over-dressed. Helaas kunnen we aan de feestjes op dit moment niet veel veranderen, maar de stijl absoluut wel. Zeker als het op beauty neer komt.

Met een precieze hand bewerkte parfumflesjes en poederdoosjes creëer je de perfecte dressing table. Het vakwerk van de jaren 20 werd in alles uitgewerkt: precisie was er ten top. Ook tijdens het opmaken: denk aan strak getrokken, rechte lijntjes eye-liner en wenkbrauwen perfect geëpileerd. Onderstaande artikelen brengen ons een beetje dichter bij het verhaal:

De in 1921 gelanceerde parfum Chanel No. 5 is nog steeds een van de meest verkochte geuren wereldwijd. Het recept is tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven, wat mede bijdraagt aan het grootse succes.

Elizabeth Arden’s rode lipstick: een echte Gatsby-girl gaat nooit de deur uit zonder haar lippen vuurrood te stiften. Elizabeth Arden’s model is gebaseerd op de jaren 20! Maak je lippen af met lipliner (bijvoorbeeld van Topshop): en creëer een nog sexier look. Maar remember: spreken is zilver, zwijgen is goud. Dus hou je lipjes slechts getuit!

Artikel 29 - 19 mei 2013 - Foto 3 Artikel 29 - 19 mei 2013 - Foto 2 Artikel 29 - 19 mei 2013 - Foto 1

 

Geef een reactie